Vegard Ek Hagen og Eirik Haug med på NC på Voss 17-19 feb.

Postet av Driv Idrettslag - Langrenn den 21. Feb 2017

Helgen 17-19 februar ble NorgesCup for junior arrangert på Voss. Fra Driv stilte Vegard Ek Hagen og Eirik Haug. Begge gutta deltok på rennene alle tre dager.

Fredagen var det duket for 10 km fristil. Med regn og løse forhold i løypa klarte gutta seg godt. Eirik gikk et bra renn og kom på en 41 plass. Vegard gikk en grei første runde, men stivnet på andre runden. Han endte på en 84 plass.

Lørdagens renn gikk i fristil og var et sprintrenn. Dette var også Junior NM øvelse denne lørdagen. Det var fortsatt regn og løst i løypa. Eirik gikk nok et bra renn denne dagen og endte på en 29 plass. I kvartfinalen ble det en dårlig start og han kom sist ut. Han kom seg litt opp i feltet ved et par anledninger, men endte sist i heatet. Vegards beste prestasjon denne helgen kom på sprinten. Han gikk en sterk prolog, kun 5 sek fra vinneren som ga en fin 16 plass. I kvartfinalen ble det svært jevnt og tette dueller hele veien. Han gikk ikke videre til semifinale, men hang godt med. Endte til slutt på 20 plass.

Søndag gikk Vegard 10 km klassisk. Han åpnet veldig bra, men var uheldig og datt i en utforkjøring. Litt irritert over dette fallet endte han til slutt på 42 plass denne dagen. Eirik gikk15 km klassisk. Det var 8-10 grader og påske sol under løpet til Eirik. Kroppen var litt tung og litt dårlig glid på skia. Han gikk inn til en 103 plass.

Gode prestasjoner av Vegard og Eirik denne helgen på Voss.