Postet av Driv Idrettslag - Langrenn den 21. Des 2015

Lørdag 19 desember dro Jørgen Nekkar opp til Budor i Hedmark for å delta på HA-sprinten, som var det første av fire renn i Tour de Hedmarken.

Dette var et sprint renn i klassisk stil.

Klassen G12 år gikk en løype på 450 meter.

Valget sto mellom klassisk ski med klister eller skateski. Valget falt på skateskia og Jørgen staket seg gjennom løypa.

Prologen gikk bra, han gikk inn til beste tid og kom derfor til A finalen.

I videoen under ser vi starten av A finalen. Jørgen går lengst fra kamera.

I finalen var det seks sultne gutter ved startstreken. Det gikk også her Jørgens vei og han gikk inn til en fin 1 plass.

Søndag 20 desember gikk turen videre til Sjusjøen. Ottestadrennet var renn nr 2 i Tour de Hedmarken. Rennet skulle opprinnelig gå på Gåsbu, men grunnet snømangel der ble det flyttet til Natrudstilen på Sjusjøen.

Rennet gikk i fristil normaldistanse med fellesstart , så G12 gikk da en sløyfe på 2 km. Det var trekning av startnummer og ingen seeding ut fra resultater fra første renn i touren. Jørgen var uheldig og ble plassert bakerst i startfeltet, på rad 5. Med 53 påmeldte var det mange som ville fort frem.

Jørgen ga som vanlig gass ut fra start og gikk forbi mange løpere. Han gikk seg litt stiv, så det ble et tungt løp. Han gikk likevel inn til en bra 3 plass og han ligger dermed på en bra andreplass i Tour de Hedmarken så langt.